Odisha Road Safety Quiz 16 April 2020 Answers & Win ₹1000

0
243

Odisha Road Safety Quiz, Odisha Today Quiz Answers, Odisha Safety Quiz Answers, Odisha Road Safety Quiz Answers for today, Odisha Road Safety Quiz 16 April 2020 Answers. Hey, I hope you all are enjoying our latest articles on Quiz Answers, Amazon Quiz Time. Today, we have brought the Odisha Road Safety Quiz for you. By giving this quiz, you can earn a ₹1000 cash prize.

Odisha Road Safety Quiz has sponsored by Transport Department of Odisha to spread awareness about Traffic rules. In this quiz, you will be given 20 questions. If you give correct answers to all of the questions then you will be credited with ₹1000 amount. One more thing no need to panic about questions because we will update this page with daily Odisha Road Safety Quiz Answers.

Do you have good cricket knowledge? if yes then play the My11Circle Cricket Quiz Contest and win 25 JBL earphones and Realme C2 Smartphone. Don’t forget to join our telegram channel from this link or you can join also by clicking on bar showing at the top of the page.

odisha road safety quiz answers

Odisha Road Safety Quiz 16 April 2020

Quiz NameOdisha Road Safety Quiz 14 April 2020
PrizeWin ₹1,000
Money TypeCash
No. of Questions20
No. of Winners5
Quiz Start Time00:00 AM
Quiz End Time11:59 PM
Result Declared6 PM Next Day of Quiz

Suggested: Play Amazon Daily Quiz & Win Exciting Prizes

How to Participate in Odisha Road Safety Quiz 16 April

  • Go to the Official web page of Odisha Society For Welfare.
  • Now tap on Click here for 16\04\2020 Quiz as I mentioned in the image.
  • To play the quiz via Odisha Govt app then download from here.
  • Here you have to give answers to 20 questions.
  • If all the answers given by you are found right then you will announce as a winner.
  • To win a quiz you must give a quiz.

Odisha Road Safety Quiz 16 April 2020 Answers

Due to some reasons, there is no quiz held on 15 April by Odisha Road Safety Department. In case, they start the quiz again on 16 April then refresh the page after 12:30 AM.

 Hit the Refresh button at 12:30 AM

Odisha Road Safety Quiz 14 April 2020 Answers

Question 1. Be extra cautious while overtaking: [କାହାକୁ ଓଭରଟେକ୍ କରିବା ସମୟରେ ଟିକେ ଅଧିକ ସତର୍କତା ଅବଲମ୍ବନ କରିବା]

Answer: L – marked vehicles [L- ଚିହ୍ନିତ ହୋଇଥିବା ଗାଡିକୁ]

Question 2. What does the following sign represent: [ନିମ୍ନରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ସଙ୍କେତ କ’ଣ ପ୍ରତିଚିହ୍ନିତ କରେ]

Answer: Light Refreshment nearby [ନିକଟରେ ହାଲୁକା ଜଳପାନ ବ୍ଯବସ୍ଥା ଅଛି]

Question 3. What is an important step in turning? [ଗାଡିକୁ ବୁଲାଇବା ସମଯରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ କ’ଣ ହୋଇପାରେ]

Answer: Check traffic in all directions [ସମସ୍ତ ଦିଗର ଟ୍ରାଫିକ୍ ଯାଞ୍ଚ କରନ୍ତୁ]

Question 4. What does the following sign represent: [ନିମ୍ନରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ସଙ୍କେତ କ’ଣ ପ୍ରତିଚିହ୍ନିତ କରେ]

Answer: The road ahead is wide [ଆଗକୁ ରାସ୍ତା ପ୍ରଶସ୍ତ]

Question 5. Which of these is true about pedestrian safety? [ଏଥି ମଧ୍ୟରୁ କେଉଁଟି ପଥଚାରୀଙ୍କ ସୁରକ୍ଷା ବିଷୟରେ ଠିକ୍ ଅଟେ]

Answer: All the above [ଉପରେ ଥିବା ସମସ୍ତ ବିକଳ୍ପ]

Question 6. When you are behind a motorcycle, you should: [ଯେତେବେଳେ ଆପଣ ଏକ ମୋଟରସାଇକେଲ୍ ପଛରେ ଅଛନ୍ତି, ଆପଣ କ’ଣ କରିବା ଉଚିତ୍]

Answer: All of the above [ଉପରେ ଥିବା ସମସ୍ତ ବିକଳ୍ପ]

Question 7. What does the following sign represent: [ନିମ୍ନରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ସଙ୍କେତ କ’ଣ ପ୍ରତିଚିହ୍ନିତ କରେ]

Answer: School area [ବିଦ୍ୟାଳୟ କ୍ଷେତ୍ର]

Question 8. Is the car using the roundabout correctly? [କାରଟି ଗୋଲାକାର ପଥ (ରାଉଣ୍ଡ୍ଏବାଉଟ୍)କୁ ସଠିକ୍ ଭାବରେ ବ୍ୟବହାର କରୁଛି କି?]

Answer: Yes, the car is in the right lane [ହଁ, କାର୍ ଟି ଠିକ୍ ଲେନ୍ ରେ ଅଛି]

Question 9. When should you use your car’s indicators? [ଆପଣ କେତେବେଳେ କାର୍ ର ଇଣ୍ଡିକେଟର୍ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଉଚିତ୍?]

Answer: All of the above [ଉପରେ ଥିବା ସମସ୍ତ ବିକଳ୍ପ]

Question 10. What does the following sign represent: [ନିମ୍ନରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ସଙ୍କେତ କ’ଣ ପ୍ରତିଚିହ୍ନିତ କରେ]

Answer: Guarded railway crossing 50-100 meters ahead [ଜଗୁଆଳୀ ଥିବା ରେଳବାଇ କ୍ରସିଂ 50-100ମିଟର ଆଗରେ]

Question 11. Red car is merging onto the highway. Which car must give way? [ଲାଲ୍ କାର୍ ଟି ରାଜପଥରେ ମିଶୁଅଛି । କେଉଁ କାର୍ ଟି ରାସ୍ତା ଛାଡିବା ଉଚିତ୍]

Answer: Red car must give way to Blue car because it is crossing a broken white line [ଲାଲ୍ କାର୍ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ନୀଳ କାର୍ କୁ ବାଟଛାଡିବ, କାରଣ ଏହା ଏକ ଛାଡି-ଛାଡିଥିବା ଧଳା ରେଖା ଅତିକ୍ରମ କରୁଛି]

Question 12. What does the following sign represent: [ନିମ୍ନରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ସଙ୍କେତ କ’ଣ ପ୍ରତିଚିହ୍ନିତ କରେ]

Answer: Public telephone booth [ସର୍ବସାଧାରଣ ଟେଲିଫୋନ୍ ବୁଥ୍]

Question 13. If there are no traffic signals, you must slow down or stop for pedestrians in: [ଯଦି କୌଣସି ଟ୍ରାଫିକ୍ ସଙ୍କେତ ନାହିଁ, ତେବେ ଆପଣ ପଥଚାରୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଗତିମନ୍ଥର କରିବା କିମ୍ବା ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଠିଆ ହୋଇଯିବା ଜରୁରୀ (କେଉଁ ଠାରେ)?]

Answer: A marked crosswalk [ଏକ ଚିହ୍ନ ମରା ଯାଇଥିବା ପାଦଚଲା କ୍ରସିଂରେ]

Question 14. Where you may find the following sign: [ଆପଣ କେଉଁଠାରେ ନିମ୍ନରେ ଥିବା ଚିହ୍ନ ପାଇପାରିବେ]

Answer: Both on National Highway and on an Express Way [ଉଭୟ, ଜାତୀୟ ରାଜପଥ ଏବଂ ଏକ୍ସପ୍ରେସ୍ ୱେ ରେ]

Question 15. What does the officer’s hand sign represent: [ଅଧିକାରୀଙ୍କର ହସ୍ତ ସଙ୍କେତ କ’ଣ ସୂଚିତ କରୁଛି]

Answer: Request to pass the vehicles from left [ବାମ ପାର୍ଶ୍ୱରେ ଥିବା ଗାଡିଗୁଡ଼ିକୁ ଆଗକୁ ବଢିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରୁଛନ୍ତି]

Question 16. What does the following sign represent: [ନିମ୍ନରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ସଙ୍କେତ କ’ଣ ପ୍ରତିଚିହ୍ନିତ କରେ]

Answer: Railroad Crossing [ରେଳବାଇ କ୍ରସିଂ]

Question 17. What do you mean by Road Rage? [ରାସ୍ତା ମଝିରେ ଚାଳକଙ୍କ ଦ୍ଵାରା ହିଂସକ ବ୍ୟବହାର କହିଲେ ଆପଣ କ’ଣ ବୁଝନ୍ତି?]

Answer: All the above [ଉପରେ ଥିବା ସମସ୍ତ ବିକଳ୍ପ]

Question 18. Riding with a passenger: [ଜଣେ ସହଯାତ୍ରୀଙ୍କ ସହିତ ଗାଡିଚାଳନା]

Answer: Can affect the handling of a motorcycle [ଏକ ମୋଟରସାଇକେଲର ପରିଚାଳନା ଉପରେ ପ୍ରଭାବ ପକାଇପାରେ]

Question 19. What does the following sign represent: [ନିମ୍ନରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ସଙ୍କେତ କ’ଣ ପ୍ରତିଚିହ୍ନିତ କରେ]

Answer: Entry prohibited (Usually on One-Way) [ପ୍ରବେଶ ନିଷେଧ (ସାଧାରଣତଃ ୱାନ୍-ୱେ ରେ)]

Question 20. What is the full form of PUC? [PUCର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ସମ୍ପ୍ରସାରିତ ରୂପ କ’ଣ?]

Answer: Pollution Under Control [ପଲ୍ଯୁସନ୍ ଅଣ୍ଡର୍ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ୍]

Odisha Road Safety Quiz 16 April Terms and Conditions

  1. The online quiz will have 20 questions and it will be available from 00.00 hrs to 24.00 hrs of a particular day
  2. Top five winners will be declared on the subsequent day at 6 PM and the winners will get cash prize of Rs 1000 each and a digital certificate
  3. In case more participants get the same mark, then winners will be decided based on who has liked our facebook page https://www.facebook.com/OdishaSTA/ and followed us in twitter https://twitter.com/STAOdisha
  4. In case there is tie even after this, the winners will be decided on draw of lots
  5. If you have not provided your mobile number while taking the quiz, then you will not be considered for the prizes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here